Kat Dapper door brandweer uit boom gespoten met straal water

0
Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – Een kat met de naam Dapper deed zijn naam niet echt eer aan. Het beestje was al dagen weg en bleek in een hoge boom te zijn geklommen maar niet meer naar beneden durfde te komen. Toen het baasje zijn kinderen naar school bracht, hoorde hij Dapper hoog in een boom miauwen.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Held op sokken
Een bakje met voer kon de held (op sokken) niet waarderen waarna de hulp van de brandweer werd ingeschakeld. Nadat het baasje het niet was gelukt om de kat in het bakje van de hoogwerker te lokken, besloot de brandweer om Dapper met een kleine straal water uit de boom te spuiten.

Opgevangen
Brandweerlieden en een medewerker van Staatsbosbeheer vingen de kat onder aan de boom op in een zeil waarna het beestje eenmaal beneden de benen nam en er als een razende vandoor ging.

 

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia