Politie houdt anti-drugsactie in park Breda, drugsgebruikers en drugsdealers aangehouden

0
De politie hield meerdere personen aan. Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – In Breda heeft de politie woensdagmiddag vijftien aanhoudingen verricht tijdens een anti-drugs actie in het Valkenbergpark in Breda. Aanleiding voor de actie is de toename van overlast door drugsgebruikers en drugdealers in het park. Met name in de hoek van de Willemstraat naar het Kasteelplein was veel overlast.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Optreden
“We willen voorkomen dat de handel en overlast een aanzuigende werking hebben en verder toenemen. Nu ingrijpen, zoals met deze politieactie, voorkomt problemen in de toekomst. De komende tijd blijven we de situatie in het park nauwgezet volgen, treden we op waar het nodig is en zetten we in op goede zorg voor mensen die verslaafd zijn. Zo zorgen we ervoor dat Park Valkenberg een mooie en veilige plek blijft voor alle Bredanaars.” aldus burgemeester Depla tegenover omroep Brabant.

Gebiedsverbod
De politie is samen met medewerkers van de gemeente bezig om de groep in kaart te brengen en zo mogelijk gebiedsverboden op te leggen.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia