400 kalveren omgekomen bij grote brand in stal Haps

0
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision

HAPS – In een stal aan de Dorsheseweg in Haps heeft donderdagavond brand gewoed. Het vuur ontstond rond 21.00 uur door nog onbekende oorzaak. In de stal stond een nog onbekend aantal kalveren. Zo’n 400 dieren hebben de brand niet overleefd. Bij de brand kwam veel rook vrij die in de wijde omgeving was te zien.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision

Burgemeester
De brandweer schaalde op naar code grote brand en was met veel mensen en materieel ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook veel nieuwsgierigen kwamen naar de brand kijken. Ze hielpen ook mee met het redden van enkele dieren. Ook burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk, waar Haps onder valt, liet zich ter plaatse informeren over de brand en sprak met de getroffen boer.

 

Foto’s: Marco van den Broek / SQ Vision