Gewonde bij ongeval na vermoedelijke straatrace in Den Bosch

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

DEN BOSCH – Een man is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Hekelaan en de Van Deventherstraat in Den Bosch. Het ongeval gebeurde rond de klok van twee uur in de nacht. Een auto die vanuit de richting van de Zuidwal kwam, raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, ramde ter hoogte van de kruising met de Van Deventherstraat een parkeerautomaat, en kwam vervolgens op de weg tot stilstand.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Ravage
Na het ongeval lag de weg bezaaid met brokstukken van de auto en de parkeerautomaat. Een aantal grote delen van de parkeerautomaat kwam bovendien tegen een geparkeerde auto terecht. De bestuurder van de auto werd na het ongeval met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Straatrace
Volgens diverse getuigen zou de auto samen met een andere auto door de straat aan het racen zijn geweest. De auto`s zouden al diverse keren heen en weer zijn gereden. De politie heeft van diverse getuigen verklaringen hierover opgenomen. Vermoedelijk zou de andere auto die bij het racen betrokken was een Audi zijn geweest. Volgens een getuige zou deze auto ook bij de aanrijding betrokken zijn geweest.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Hulpdiensten
Na het ongeval kwamen brandweer, politie en een ambulance naar de plek van de plaats van het ongeval. Na het ongeval was de Hekelaan geheel afgesloten voor het verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. De gemeente kwam ter plaatse voor de parkeerautomaat.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Onderzoek
De politie heeft het ongeval in onderzoek en zal ook kijken of er camera beelden beschikbaar zijn. Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer is niets bekend. Wel gingen agenten met de man in de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia