(VIDEO) NAC Breda presenteert de nieuwe shirts voor het seizoen 2018-2019

0

BREDA – Komend seizoen schittert de Parel van het Zuiden in deze nieuwe shirts! De nieuwe tenues werden vrijdagavond officieel gepresenteerd door middel van een video met Menno Koch, Gianluca Nijholt en Fabian Sporkslede in de hoofdrol.

Het nieuwe thuis-shirt van NAC gepresenteerd door Fabian Sporkslede. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

LEGEA
Net als de afgelopen jaren lag het ontwerp voor de nieuwe shirts bij supporter Stef Goedhart en zijn ze geproduceerd door het Italiaanse LEGEA. De nieuwe tenues zijn tijdens de voorbereiding voor het eerst ‘in actie’ te bewonderen.

De drie shirts voor het seizoen 2018-2019. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Thuistenue
Het thuistenue heeft uiteraard veel van dezelfde kenmerken als je inmiddels gewend bent. De zwarte baan wordt dit jaar geaccentueerd door lijntjes aan beide kanten. Daarnaast hebben de knoopjes hun rentree gemaakt in het shirt, dat een ‘modern klassieke’ kraag heeft. Ook is dit jaar het logo van CM  in zijn volledighedi op het shirt geplaatst. Het tenue wordt gecompleteerd door een zwarte broek en witte sokken.

Uittenue (donkergrijs)
Het uittenue heeft een iets andere ‘look en feel’ dan je gewend bent. Er wordt op dit shirt gebruik gemaakt van zogenaamde ‘negative space’, waarbij het lijkt alsof er een diagonale band te zien is, maar deze wordt gecreëerd door de gele lijntjes aan beide kanten. Daarnaast is het shirt een tint lichter zwart dan vorig jaar.

Het donkere uit-shirt gedragen door Gianluca Nijholt. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Derde tenue (wit)
De afgelopen jaren werd het derde shirt gebruikt als verwijzing naar een historisch shirt. Dat is in dit geval ook zo. Het shirt is namelijk gebaseerd op het witte NAC-shirt uit de jaren ’60, met de karakteristieke horizontale geel-zwarte band over de borst. In de basis bestaat dit tenue uit tevens witte broek en witte sokken.

Het witte uit-shirt gedragen door Menno Koch. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Verkoop
Maandag ontvangen seizoenkaarthouders en Club van 1912-leden een mail over de voorverkoop van de nieuwe shirts. Traditiegetrouw kunnen zij het shirt eerder bestellen met korting. Supporters zonder seizoenkaart kunnen vanaf de Open Dag (4 augustus) een van de nieuwe tenues aanschaffen in de geheel vernieuwde Fanshop. Na de Open Dag gaat ook de nieuwe online webshop in de lucht.

Tekst: NAC.nl