Bewoners appartementen geëvacueerd bij grote brand in centrum Uden

0
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

UDEN – In het centrum van Uden heeft zaterdagochtend vroeg een grote brand gewoed. Rond 6.35 uur werd brand ontdekt in een blok met winkels en appartementen tussen de Galerij en de Neringstraat-West. Daarbij kwam erg veel rook vrij.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Grip1
De brandweer schaalde op naar code zeer grote brand en voor een gecoördineerd optreden tussen de verschillende hulpdiensten werd Grip1 afgekondigd. Veel brandweerlieden en materieel kwamen ter plaatse om de brand te blussen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Evacuatie
Bewoners van de bovengelegen appartementen moesten hun woning in allerijl verlaten. Een aantal van hen stond in nachtkleding of ondergoed op straat. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision