Evacuatie bewoners door brandende scooters onder appartementencomplex in Helmond

0
Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision

HELMOND – Zaterdagmorgen rond 5.45 uur kwam er voor de derde keer deze nacht een melding binnen bij de brandweer van Helmond. Deze melding betrof een brand bij wooncomplex Residentie Brouwhorst in Helmond. De brandweer schaalde snel op naar grote brand.

Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision

Rook ingeademd
De brand bevond zich op de binnenplaats onder enkele woningen. Er stonden twee scooters in brand. De brand ging met veel rook gepaard. Er zijn enkele bewoners wakker gemaakt en naar een opvangruimte gebracht.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

Ambulance
Enkele bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en brandstichting wordt dan ook niet uitgesloten.

 

Foto’s: Harrie Grijseels / SQ Vision