NAC begint met stevige eerste training voor nieuwe seizoen

0
Met een zeer grote groep werd gestart met de eerste training voor het nieuwe seizoen. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – De voorbereiding op seizoen 2018/2019 is officieel begonnen. Zaterdagochtend werd op het Autotaalglas Trainingscentrum in Zundert de eerste training afgewerkt. Onder een stralende zon zagen honderden supporters hoe Mitchell van der Gaag en zijn technische staf zijn begonnen met het slijpen van de messen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMeda

Tweeënhalf uur
Nadat de ploeg zich in mei verzekerde van nog een jaar Eredivisie, konden de spelers genieten van een aantal weken vrijaf. In de afgelopen dagen gingen zij weer terug naar de orde van de dag en werkten de spelers van de Parel van het Zuiden in Zundert al individuele tests af. Daarbij kregen zij de kans om de motor alvast op te starten. Vanaf 10:30 uur vanochtend schoten ze vervolgens écht uit de startblokken. Binnen de tweeënhalf uur durende training van Van der Gaag kwamen alle smaken voorbij: technische oefeningen, passing, een positiespel en conditieoefeningen. Het tempo lag vanaf de eerste minuut hoog en daarmee is de toon gezet.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Grote groep
Van der Gaag kon deze zaterdagochtend rekenen op een grote groep. Maar liefst 37 spelers betraden vanochtend het trainingsveld. Daarbij waren uiteraard de nieuwe aanwinsten te bewonderen: Pelé van Anholt, Gervane Kastaneer, Mikhail Rosheuvel, Jurich Colina en Greg Leigh werkten allen hun eerste training als speler van de Parel van het Zuiden af. Ook sloten de spelers die in aanmerking komen voor Jong NAC aan, in een later stadium wordt pas een scheiding gemaakt.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Oefenwedstrijden
Over zes weken start de competitie weer, op zondag 12 augustus treft NAC in Alkmaar AZ. In de tussentijd spelen de geel-zwarten verschillende oefenwedstrijden en staan er twee trainingskampen op de rol. Het volledige programma van de voorbereiding vind je hier.

 

Foto: Marc el van Dorst – MaRicMedia