Voorbijganger redt slapende man uit brandende pipowagen in Gilze

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

GILZE – Een buurtbewoner ontdekte zaterdagnacht rond 0.30 uur brand vlammen bij een huis aan de Rielsebaan in Gilze. Bij de woning bleek een zogeheten pipowagen te staan. Flinke vlammen sloegen rond de wagen en het vuur verspreidde zich ook naar het bos. De buurtbewoner twijfelde geen moment en sloeg alarm.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Gered
Hij maakte de bewoner van de wagen wakker die op dat moment lag te slapen tussen de vlammen. De brandweer kwam ter plaatse met twee wagens en heeft een deel van het bos geblust. Voor de pipowagen lag stond een tuinset en een hoop rommel wat in brand was gevlogen.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Kampvuurtje
De bewoner had vanavond een kampvuurtje gemaakt maar niet uitgemaakt. Het vuur is overgeslagen naar de tuinset en het bos. De man mag van geluk spreken dat een buurtbewoner de brand heeft ontdekt, anders was het anders afgelopen.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media