Een schoorsteenbrand? Bij deze temperaturen? Opmerkelijke melding voor brandweer Oss

0
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

OSS – Een uiterst opmerkelijke melding voor de brandweer in Oss maandagavond. Kort na 22.00 uur gingen de piepers van de vrijwiliigers af voor een brandmelding aan de Oijenseweg. Ze moesten toch echt even twee keer op hun pieper kijken. Lazen ze dat nu goed? Een schoorsteenbrand? Bij de huidige buitentemperaturen? Wie stookt er dan de open haard?

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Ventilatierooster
De brandweer rukte uit met een blusvoertuig en hoogwerker en eenmaal ter plaatse kwam de aap al snel uit de mouw. Omwonenden hadden een ventilatierooster op de schoorsteen waargenomen waar de ondergaande zon in reflecteerde. De ronddraaiende metalen delen lichtten daardoor oranje op en dat werd voor een vlam op de schoorsteen aangezien. Van een brand bleek gelukkig geen sprake en de brandweer kon daardoor al snel weer terugkeren naar de kazerne.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision