Brand bij gaysauna Tibet in Eindhoven waarschijnlijk aangestoken

0
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

EINDHOVEN – Bij Sauna Tibet aan de Antoon Coolenlaan in Eindhoven heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. Het vuur werd rond 4.30 uur ontdekt en bij de brandweer gemeld. Die schaalde op naar code middelbrand en riep twee blusvoertuigen, een hoogwerker en officier van dienst op om de brand te blussen.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision

Vermoedelijk aangestoken
Dat lukte snel maar er ontstond wel erg veel schade. Vooral de entree van de men-only gaysauna raakte zwaar beschadigd. Er raakte bij de brand niemand gewond. De brand is vermoedelijk aangestoken. De politie is dan ook begonnen met een onderzoek en heeft een Burgernet verspreid om eventuele getuigen op te roepen zich te melden.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision

Eerdere brand
Het is niet de eerste keer dat de gaysauna wordt getroffen door brandstichting. Ruim twee jaar geleden was dat ook al eens het geval. In februari 2016 werd het gebouw van de sauna aangestoken. De verdachte kon toen snel worden gearresteerd.

 

Foto’s: Rico Vogels / SQ Vision