Brandweer koelt geldwagen met opgesloten medewerkers na storing in Breda

0
Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – De brandweer moest er donderdagmiddag aan te pas komen om een geldauto te koelen bij Winkelcentrum De Burgt in Breda. Twee mannen zaten in de wagen opgesloten na een technische storing. Op dat moment was het buiten al 25 graden maar de temperatuur binnen in de zwaar beveiligde wagen kon snel oplopen naar wel 50 graden.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Ruit verwijderd
De brandweer spoot daarom water over de wagen heen om die te koelen. Intussen werd gezocht naar een oplossing om alvast een van beide mannen uit de wagen te krijgen. Brandweerlieden zetten grote zuignappen op een van de zijruiten en door daar ook van binnen met kracht tegenaan te drukken kon die uit de sponning worden gehaald.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Speciale sleutel
Een van de twee geldlopers was daarmee bevrijd, zijn collega moest conform de veiligheidsprocedures in de auto achterblijven. Met een speciale sleutel die het bedrijf kwam brengen kon uiteindelijk de achterklep worden geopend waarna de storing kon worden verholpen. Nadat de ruit was teruggeplaatst kon het geldtransport toen weer verder.

 

Foto’s: Perry Roovers – MaRicMedia