Schoolspullen in brand gestoken; meerdere bosbrandjes op Stratumse Heide in Eindhoven

0
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

EINDHOVEN – De brandweer kreeg donderdag de melding van een afvalbrand aan het Rendierveld in Eindhoven. Ter plaatse werden ze opgevangen door de melder die de brandweer snel naar de juiste plek kon leiden. Ter plaatse bleken er meerdere brandjes gesticht te zijn in het bos.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Christian Huygens College
Door een snelle inzet van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand volledig uit de hand zou lopen. De brandweer rukte hiervoor uit met twee tankautospuiten, een waterwegen en een OVD. Tijdens de bluswerkzaamheden werd er door de brandweer een flinke aanwijzing naar de brandstichter gevonden. Enkele schriften en boeken van het 3 VMBO werden hier bij aangetroffen. Ook werd er een schrijfblok van het Christiaan Huygens College aangetroffen.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Onderzoek
De politie heeft de schriften en boeken in beslag genomen en zal een onderzoek gaan instellen wie verantwoordelijk is voor deze brandstichtingen. Eventuele getuigen die tips hebben over de brandstichter worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision