Brand schoolboeken op Stratumse Heide bij Eindhoven smeult na

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – De brandweer kreeg zaterdagmorgen rond 11.15 uur een melding van een brand in het bos bij de Stratumse Heide. Een vrouw die haar hond aan het uitlaten was zag dat de brand van eergisteren met de schoolboeken weer was gaan smeulen. Ze belde meteen 112 en ving de brandweer op aan het Rendierveld.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Lage druk
De brandweer was met twee voertuigen uit Aalst en Eindhoven uitgerukt vanwege de droogte. Omdat de voertuigen niet dichtbij de locatie konden komen werd er geblust met lage druk vanaf het voertuig. De brandweer was bang dat de hoge druk slang de locatie niet zou kunnen bereiken. Na een dik half uur waren de smeulende plekken weer afgeblust en konden de voertuigen terug naar de kazerne.

 

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision