Drie brandweerpelotons ingezet voor twee grote branden in bossen bij Milheeze

0
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

MILHEEZE – In de bossen bij Milheeze woedt maandagavond op twee plaatsen brand. Rond 16.10 uur ’s middags werd een eerste brand ontdekt in de bossen bij de zandafgraving aan de Kaak. Het natuurgebied waar de brand woedde bleek voor de brandweer lastig te bereiken.

Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision

Rook
Uiteindelijk zijn twee complete brandweerpelotons en diverse watertankwagens ingezet om de brand te bedwingen. Volgens de brandweer is zo’n 2 hectare natuurgebied verloren gegaan. De rook die vrij kwam kon in de omgeving voor overlast zorgen.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Tweede brand
Terwijl de brandweer nog bezig was met nablussen brak op ongeveer een kilometer afstand een tweede brand uit. Een derde peloton werd daarop opgeroepen om ook die brand te bedwingen. De brandweer adviseert uit de rook te blijven en vraagt om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision