Mensensmokkelaar gearresteerd langs N65 bij Oisterwijk

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

OISTERWIJK – De politie heeft zondagavond langs de N65 bij Oisterwijk een mensensmokkelaar in de boeien geslagen. Rond 22.00 uur zag iemand een busje rijden met twee wel heel vreemde kentekenplaten en hij belde de politie. Die liet het busje even later langs de N65 stoppen.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Asiel
De vreemde nummerplaten bleken vals en zelfgemaakt. In de bus zaten behalve de bestuurder een vrouw en twee kleine kinderen. Die bleken geen relatie met de bestuurder te hebben en bovendien vroeg de vrouw meteen asiel aan. Daarop is de bestuurder van het busje door de agenten aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Troostbeertje
De vrouw is samen met haar kinderen door de politie overgebracht naar het aanmeldcentrum van de IND in het Groningse Ter Apel. De kinderen kregen van de agenten een troostbeertje om van de schrik te bekomen. Uit welk land de drie komen is niet duidelijk.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media
Foto: Toby de Kort / De Kort Media