Uitslaande brand verwoest speelgoedwinkel en bovenwoning in Den Dungen

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

DEN DUNGEN – In het centrum van Den Dungen is maandagmiddag een grote brand in een winkel uitgebroken. Rond 13.00 ontdekte de eigenaresse van speelgoedwinkel Top 1 Toys dat er brand woedde in het magazijn van haar zaak. De vlammen grepen daarna snel om zich heen en ontwikkelden zich tot een felle uitslaande brand.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Waterleiding gesprongen
De brandweer schaalde op naar code middelbrand en riep twee blusvoertuigen, een hoogwerker en watertankwagen op om de vlammen te bedwingen. Door de grote hoeveelheid water die de brandweer oppompte sprong een waterleiding in de Grote Molenstraat. De straat kwam blank te staan en het asfalt is deels verzakt.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Verwoest
Ondanks de grote inzet van de brandweer zijn de speelgoedwinkel en de woning erboven volledig verwoest. Een naastgelegen elektronicazaak liep ook flink wat schade op. Het nablussen van de brand heeft nog uren geduurd.

 

Foto’s: Bart Meesters / Meesters Multimedia