Vliegtuig ontruimd na bommelding op Eindhoven Airport

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – Op Eindhoven is maandagavond groot alarm geslagen vanwege een bomdreiging. Passagiers op een vlucht van Ryanair naar het Schotse Edinburgh zouden van de bemanning te horen hebben gekregen dat er een specifieke bomdreiging was met betrekking tot hun toestel. Ze moesten daarop het vliegtuig verlaten. In het toestel zou een briefje met een dreigende tekst zijn gevonden.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Grip1
De hulpdiensten hebben voor een gecoördineerde inzet inmiddels opgeschaald naar scenario Grip1. Een speurhond die getraind is in het zoeken naar explosieven heeft het vliegtuig doorzocht maar niets gevonden. Het vliegveld was niet gesloten maar er konden geen vliegtuigen van en naar de terminal taxiën. De toestellen werden na de landing geparkeerd op een een militair deel van het vliegveld ver van de terminal vandaan. Rond 23.40 uur werd het sein veilig gegeven en werden de afzettingen opgegeven.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision