Brand in container met afval bij voormalige basisschool De Wieken in Vught

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

VUGHT – Een grote container vol met afval is in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen opgegaan bij de voormalige basisschool De Wieken aan de Lidwinastaat in Vught. Rond 1.10 uur kwam de melding van de brand binnen bij de brandweer van Vught.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Container
In eerste instantie kreeg de brandweer de melding dat er brand zou zijn in het voormalige schoolgebouw, maar bij aankomst van de brandweer en politie bleek het te gaan om een grote container met resten uit de oude school.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Getuige
De brandweer bluste de brand snel, maar moest een gedeelte van de container leeg scheppen. Volgens een omstander zou de container in brand zijn gestoken. De politie heeft een verklaring ogenomen van de getuige.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Nieuwe locatie
De voormalige basisschool wordt op dit moment leeg gemaakt, na de zomer vakantie gaan de leerlingen van de school over naar een nieuwe locatie aan de Brabantlaan.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia