Brandweerman stop na 40 jaar trouwe dienst bij brandweer Hank

0
Na 40 jaar stopt Andre Heijmans er mee. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

HANK – Na veertig jaar trouwe dienst bij de vrijwillige brandweer van Hank stopt Andre Heijmans met zijn werkzaamheden bij de brandweer. Van Heijmans, in Hank vooral bekend van Heijmans wooninrichting, werd gepaste wijze afscheid genomen. Collega’s van Heijmans hebben vooraf een oefening opgezet op de Kerkstraat in Hank. Een tankautospuit van Hank en een hoogwerker uit Oosterhout waren ter plaatse geroepen voor een melding van een brand. Natuurlijk stonden daar vrienden, familie en bekende van Heijmans te wachten.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Brand geblust
Uit de kerk werden een aantal slachtoffers gered en een brandje in de kerk werd geblust. Ook stond er iemand op een steiger die er vanaf gehaald moet worden. Daar mocht Heijmans met een hoogwerker de lucht in om eerst het slachtoffer te redden om vervolgens het laatste ritje met de hoogwerker omhoog te maken.

Spandoek
Op de steiger was een spandoek gemaakt met de tekst; “Andre gaat er van tussen en mag alleen nog maar thuis blussen”

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia