Mountainbiker ziet beginnende bosbrand in bos en waarschuwt brandweer

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Een mountainbiker heeft donderdag aan het eind van de middag een beginnende bosbrand aan de Vrachelseheide in Oosterhout gemeld bij de brandweer. De man fietste in het bos en zag de brand. De gealarmeerde brandweer rukte met groot materieel uit. Aangezien de brandhaard moeilijk te bereiken was koste het de brandweer enige moeite om bij de brandhaard te komen. Ook omdat de mountainbiker niet uit Oosterhout kwam en de precieze plaats van de brand niet meer wist te traceren.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Kleine vlammen
Uiteindelijk ie er met een 4×4 voertuig rondgereden en kwam men uit bij de brand. Een stuk bos van ruim 20 bij 20 meter ruim achter brasserie Woods was al zwartgeblakerd en kleine vlammen waren te zien. Met een tankautospuitvoertuig wat geschikt is om in de bossen te rijden werd de brand uiteindelijk geblust en werd een grote bosbrand voorkomen.

Een voertuig liep lichte schade op. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Schade
Een voertuig van de brandweer liep lichte schade op, voor een ander voertuig van de brandweer moesten er kleine takken weggezaagd worden alvorens het voertuig verder kon.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia