Vrijdag de dertiende: Tractor en aanhanger belanden in vijver Son

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

SON – De bestuurder van een tractor met aanhanger heeft vanochtend op Industrieterrein Ekkersrijt in Son ondervonden dat je de impact van vrijdag de 13e toch niet moet onderschatten. De man was bij de vijver naast het IKEA Magazijn aan de weg Ekkersrijt 7000 bezig met het oppompen van water toen het misging.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Gewichtsverdeling
Door het opgepompte water veranderde de gewichtsverdeling in de aanhanger waardoor die de combinatie het water in trok. De man stond buiten het voertuig de pomp te bedienen toen de combinatie in de vijver belandde. Hij wist nog wel in de cabine te klimmen om de motor van de tractor af te zetten.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Berging
Door de ondernemer is zelf een graafmachine en container-vrachtwagen geregeld waarmee de tractor en aanhanger op inventieve wijze uit het water konden worden gehaald. Daarvoor liet men eerst het opgepompte water weer terugstromen in de vijver. De inzet van een berger bleek niet nodig.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision