Drie gewonden bij woningbrand aan Tilburgseweg in Oisterwijk

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

OISTERWIJK – De bewoners van een huis aan de Tilburgseweg in Oisterwijk werden donderdagnacht rond middernacht ruw gewekt door de rookmelders in hun woning. De bewoners gingen naar beneden en er bleek een flinke brand te woeden in de keuken. De bewoners aarzelden geen moment en brachten zichzelf en de kinderen in veiligheid. Intussen stond de woning volledig onder de rook.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Buurman
De bewoners wekten hun buren. De buurman greep direct in en heeft uit zijn werkbusje een tuinslang gehaald en aangekoppeld. De buurman begon gelijk met blussen maar ademde daarbij flink wat rook in. De brandweer, politie en diverse ambulances kwamen ter plaatse. Drie personen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Twee personen ademden flink wat rook in en de derde liep brandwonden op aan zijn handen.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Onbewoonbaar
De woning is voorlopig onbewoonbaar door de brand. De kinderen van het gezin zijn elders opgevangen. Ze kregen een troostbeertje van de hulpverleners ter plaatse. De schade in de woning is groot. Stichting Salvage werd opgeroepen om namens de brandverzekeraar van het gezin de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen. De brandweer heeft de bluswerkzaamheden overgenomen en de woning geventileerd. De Tilburgseweg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

 

Foto’s: Toby de Kort / De Kort Media