Vier pelotons brandweer opgeroepen voor zeer grote bosbrand in Maarheeze

0
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

MAARHEEZE – In een bosgebied aan Sterkselseweg in Maarheeze is donderdagmiddag een grote bosbrand uitgebroken. Vanwege de enorme droogte grepen de vlammen razendsnel om zich heen. Een gebied van zo’n 16 hectare natuurgebied zou door de brand verloren zijn gegaan.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

Vier pelotons
De brandweer schaalde snel op naar code zeer grote brand en zette veel mensen en materieel in. Maar liefst drie complete brandweerpelotons zijn ingezet om de vlammen te bedwingen en een vierde peloton staat inzetgereed standby. Er wordt samengewerkt met Staatsbosbeheer bij de bestrijding van de brand en er is opgeschaald naar GRIP1 voor een gecoördineerde inzet van alle hulpdiensten.

 

Foto’s: Jozef Bijnen / SQ Vision