(VIDEO) Uitslaande woningbrand door blikseminslag aan Orseleindstraat in Oss

0

OSS – Een uitslaande brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag voor veel schade gezorgd bij een woning aan de Orseleidstraat in Oss. De bewoners werden rond 2.35 uur net als veel andere inwoners van Oss opgeschrikt door een enorme doffe knal.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Geen gewonden
Al snel bleek dat de bliksem was ingeslagen en brand had veroorzaakt. De bewoners wisten het huis samen met hun kinderen en honden snel te ontvluchten en raakten niet gewond. Eenmaal buiten moesten ze toezien hoe de vlammen snel om zich heen grepen en zich ontwikkelden tot een felle uitslaande brand.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Nieuwsgierigen
De brandweer schaalde op naar code middelbrand en twee blusvoertuigen, een hoogwerker, watertankwagen en officier van dienst werden opgeroepen om die te blussen. Enkele tientallen nieuwsgierigen stonden de brand midden in de nacht gade te slaan. Zij werden door de politie op afstand gehouden zodat de brandweer zijn werk kon doen.

 

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision