(VIDEO) Veel bekijks bij bergen en werkzaamheden opslagtank Centraleweg Geertruidenberg

0

GEERTRUIDENBERG – Het bergen en de werkzaamheden aan de opslagtank die de weg versperd aan de Centraleweg in Geertruidenberg trekt veel bekijks. Woensdagochtend zijn twee zware takelwagens van Mammoet ter plaatse gegaan om de opslagtank in de takels te zetten. Mederwerkers van Mammoet zijn nu druk doende om metalen balken in de opslagtank te lassen zodat de opslagtank niet meer verder in deukt en veilig vervoerd kan worden.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Korte afstand
De werkzaamheden trekken veel bekijks van omwonenden en voorbijgangers. Als het gevaarte daar eenmaal stabiel ligt, zal het terug vervoerd worden naar het bedrijf. Dat gaat om een afstandje van niks. Het bedrijf ligt op zo’n 100 meter afstand. De tank weegt echter 50 ton, dus ook die 100 meter moeten veilig worden afgelegd.

Grote klap
Het transport ging dinsdagmiddag niet zoals gepland. Wat er precies misging is nog niet bekend. “Ik zag dat de oplegger een heuveltje op ging en toen zag ik dat-ie in elkaar zakte.” Ook hij heeft er geen idee van wat er precies gebeurde. “We hoorden een grote klap en toen stond alles ineens stil”, vertelt vrachtwagenchauffeur John. “Het zal wel te maken hebben met de constructie, omdat de tank aan de ene kant helemaal open is.”

Niet in het donker
Wanneer de weg weer vrijgegeven kan worden, is nog niet duidelijk. Peter Eerkens, controller bij het bedrijf, schat in dat het ergens tussen een halve en een hele dag zal duren. “We gaan sowieso niet rijden als het donker is, in het ergste geval duurt het tot morgenvroeg. We proberen het zo snel mogelijk op te lossen, maar veiligheid gaat voor snelheid.”

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia