Brandweer bevrijdt bekneld egeltje uit tuinhek in Oisterwijk

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

OISTERWIJK – Een vrouw en haar kinderen zagen vanmiddag rond 16.30 uur bij hun woning aan de Brede Steeg in Oisterwijk een egeltje bekneld zitten tussen de spijlen van een tuinhek. De egel wilde vermoedelijk vanaf de buren naar de tuin van de bewoners maar kwam klem te zitten.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Betonschaar
De dierenambulance werd gebeld en kwam ter plaatse. De medewerkers kregen de egel niet bevrijd waarna de brandweer ter plaatse kwam voor assistentie. De brandweer knipte met een betonschaar een aantal spijlen van het hek door zodat de egel bevrijd kon worden door de medewerkers van de dierenambulance.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Vogelasiel
Wonder boven wonder overleefde de egel het hachelijke avontuur en werd in een mandje meegenomen door de dierenambulance. De egel werd naar het vogelasiel in Tilburg gebracht waar hij verder wordt verzorgd De kinderen die de egel mee gevonden hebben maakten nog een aantal foto’s van de egel en kregen een korte uitleg van een medewerkster van de dierenambulance.

 

Foto’s: Toby de Kort / De Kort Media