Koe zit met kop klem tussen hekwerk in Haren

0
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

HAREN – Een man en vrouw ontdekten woensdagmiddag in de weilanden tussen Haren, Dieden en Megen een koe die met haar kop vastzat in een hekwerk. Volgens de vrouw zag het er extreem zielig uit. Het beest zou alle kanten hebben opgedraaid maar leek er niet uit te komen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Brandweer
De man wist dat het weiland eigendom was van Natuurmonumenten maar kwam niet met hen in contact. Ten einde raad besloten de twee dan maar de politie te bellen. Die kwam samen met de brandweer ter plaatse maar troffen eenmaal in de Maasakkerstraat geen koe in een hekwerk aan.Beide melders waren even verderop en eenmaal ter plaatse konden zij bevestigen dat de koe inderdaad had vastgezeten in het hekwerk waar de hulpverleners bij stonden.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Hek vastgemaakt
Het dier had zichzelf uiteindelijk dus kennelijk toch weten te bevrijden waardoor de brandweer haar inzet kon beperken tot het weghalen en elders weer vastmaken van het bewuste hekwerk. Zo kon worden voorkomen dat er opnieuw een koe met haar kop komt klem te zitten.

 

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision