(VIDEO) Auto in lichterlaaie op Aalbersestraat in Oss

0

OSS – Op de Aalbersestraat in Oss is vrijdagmiddag een auto uitgebrand. De Renault Twingo vatte rond 12.20 uur tijdens het rijden spontaan vlam nabij de kruising met de Thorbeckestraat. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto volledig is uitgebrand. Een heg had inmiddels ook vlam gevat en kon wel snel worden geblust.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Brandstoftank gescheurd
Bij de brand scheurde de brandstoftank van de auto. Daardoor liep brandende benzine de straat op. Die wist de brandweer met schuim te blussen. Pal voor de brandende auto lag een rioolput. Volgens de brandweer is echter slechts een geringe hoeveelheid benzine in het riool terechtgekomen, het meeste zou zijn opgebrand.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Rookontwikkeling
Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hoewel de auto nog geen vijf jaar oud was gaat het vermoedelijk toch om een technisch mankement. Het uitgebrande wrak moest worden afgevoerd door een bergingsbedrijf. Bij de brand kwam veel rook vrij die tot in de verre omtrek was te zien. Veel nieuwsgierigen kwamen dan ook naar de brand kijken.

 

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision