Automobilist na wilde achtervolging gevonden op toilet van fietsenwinkel in Vught

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

VUGHT – Een Renault Laguna trok vrijdagmiddag in Schijndel de aandacht van een onherkenbare videowagen van de politie. De bestuurder haalde op de Boschweg diverse malen in over de dubbele doorgetrokken streep en reed veel te hard.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Stopteken genegeerd
Ook deed hij aan bumperkleven en toen hij op de A65 met 150 km/u over de vluchtstrook ging inhalen wilden de agenten de automobilist van de weg halen. Het stopteken dat ze gaven werd echter genegeerd.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Bovenop geparkeerde auto
Er ontstond een achtervolging door Vught, waarbij de vluchtende auto uiteindelijk de macht over het stuur verloor en bovenop een geparkeerde auto en in een heg belandde. De bestuurder en zijn twee passagiers vluchtten direct weg.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Gevonden op toilet
De passagiers werden snel in de omgeving gevonden, maar de bestuurder werd pas na ruim een uur door een medewerker van een nabijgelegen fietsenwinkel op het toilet gevonden.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Rechter
Dankzij kordaat optreden van personeel van de winkel kon de verdachte alsnog door de politie worden aangehouden. De bestuurder, een 18-jarige Bosschenaar, had geen rijbewijs. Hij zit nog vast. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia