Brand gesticht bij basisschool in Empel, getuige ziet kinderen over hek klimmen

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

EMPEL – Bij basisschool ’t Wikveld in Empel heeft zaterdagmiddag brand gewoed. Rond 12.55 uur twee containers naast het gebouw vlam. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het schoolgebouw. De gevelbeplating werd wel zwaar beschadigd en ook sprongen enkele ruiten.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Kinderen
Een getuige zag na de brand drie kinderen over het hek van het schoolplein klimmen. Of zij iets met de brand te maken hebben is niet duidelijk. De brand bleek volgens de politie te zijn aangestoken. De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen of mensen die meer weten om zich te melden.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia