Verdachte autobranden in Helvoirt, Rosmalen en Budel-Schoot

0
Autobrand in Rosmalen - Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

HELVOIRT / ROSMALEN / BUDEL-SCHOOT – In Brabant hebben de afgelopen avond en nacht meerdere verdachte autobranden gewoed. Vrijdagavond rond 22.45 uur ontdekte de eigenaar van een auto aan de Schutboom in Helvoirt dat er brand woede bij zijn achterband.

Brandstichting bij band in Helvoirt – Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Hij twijfelde geen moment toen hij het vuur zag en pakte de tuinslang. De eigenaar wist zo grote schade te voorkomen. Er bleek iemand zijn auto in brand te hebben gestoken. Op de achterband vonden brandweerlieden een strip van aanmaakblokjes. De auto heeft flinke schade aan de achterzijde opgelopen door de brand.

Brandstichting bij band in Helvoirt – Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Rosmalen
Aan de Terpeborch in Rosmalen ging ’s nachts kort na 1.00 uur een auto in vlammen op. Een tweede die ernaast stond raakte zwaar beschadigd. Doordat de brandstoftank van de auto gescheurd was had de brandweer er een hele klus aan om de brand onder controle te krijgen.

In Rosmalen brandde een auto helemaal uit – Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

De eigenaresse had de auto vrijdagavond rond 18.00 uur voor het laatst gebruikt, een technisch mankement lijkt dan ook onwaarschijnlijk al is het niet uit te sluiten.

De brand in Rosmalen was lastig te blussen – Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Budel-Schoot
Een bewoner van de Grootschoterweg in Budel-Schoot hoorde rond 1.30 uur een knal en toen hij uit het raam keek zag hij aan de overkant een auto in brand staan. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de auto geheel uitbrandde maar die raakte wel zwaar beschadigd.

In Budel-Schoot raakte een auto zwaar beschadigd door brand – Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

De eigenaar had de auto net klaar gemaakt voor de verkoop, hij zou deze vandaag op marktplaats zetten. De politie doet onderzoek en sluit brandstichting niet uit. Daarom is een Burgernet bericht verzonden om eventuele getuigen op te roepen zich te melden.

De auto was klaar voor de verkoop – Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision