Brandweer redt koe uit sloot in natuurgebied Liempde

0
Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

LIEMPDE – Kort voor 16.30 uur zondagmiddag werd door passerende fietsers een koe in nood aangetroffen in een sloot nabij De Keel in het buitengebied van Liempde. Het beest werd opgemerkt omdat twee jonge kalfjes op het pad stonden. Direct werd de brandweer gealarmeerd die met groot materieel ter plaatse kwam.

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

Veearts
Met vermeende mankracht werd het inmiddels zwakke beest uit de sloot getrokken en voorzien van water. Geprobeerd werd om het beest weer op vier poten te krijgen maar omdat deze pogingen niet slaagden werd externe hulp ingeschakeld. Inmiddels was ook een veearts ter plaatse om het dier na te kijken.

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

Loader
Met behulp van een heupklem en een loader werd de koe weer op vier poten gehesen maar deze kon niet meer op eigen kracht blijven staan. Met de bak van de loader werd het zwakke beest met grond en al opgeschept en binnen gebracht bij de boer. De koeien lopen vrij rond in het natuurgebied van Brabants Landschap.

 

Foto’s: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils