Grote brand verwoest monumentale woonboerderij in Haren bij Oss

0
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

HAREN – In een rietgedekte woonboerderij aan de Lietingstraat in het dorpje Haren bij Oss heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed. Het vuur ontstond rond 4.10 uur en de vlammen grepen daarna snel om zich heen. In korte tijd stond de woning volledig in lichterlaaie en bleek niet meer te redden. Er raakte niemand gewond.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Kluswoning
Volgens gegevens van makelaarssite Funda is de uit ongeveer 1900 daterende woning in oktober 2017 verkocht en was deze dus nog geen jaar in het bezit van de huidige eigenaar. De vraagprijs was toen € 359.00 en de woonboerderij werd omschreven als een kluswoning die toen in een gedateerde staat van onderhoud en afwerking verkeerde.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Ander deel behouden
De totale boerderij is in 1996 gesplitst. Het rechter deel raakte weliswaar zwaar beschadigd maar brandde niet volledig af. Dat kon door de brandweer worden voorkomen. Ook werd uit voorzorg een naastgelegen garage natgehouden om te voorkomen dat ook die vlam kon vatten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

 

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision