Willem II in slotfase op gelijke hoogte met Excelsior

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – Willem II heeft zaterdagavond in de slotfase tegen Excelsior door doelpunten van Fran Sol en Kristófer Kristinsson een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers waren op voorsprong gekomen door doelpunten van Luigi Bruins in de eerste en Denis Mahmudov in de tweede helft.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Boeiend voetbalgevecht
Willem II begon goed aan het duel en zette Excelsior onder druk zonder dat het tot grote kansen kwam. Na een kwartiertje kwamen de Rotterdammers beter in de wedstrijd en ontwikkelde er zich een boeiend voetbalgevecht. Na een halfuur viel de bal pardoes voor de voeten van Luigi Bruins, die in de korte hoek de openingstreffer voor zijn rekening nam: 0-1. Net voor rust kopte Sol na een goede voorzet van Diego Palacios op de Excelsior-keeper Sonny Stevens en schoot Aras Ozbiliz rakelings over het doel.

Wisselspelers
Ook in de tweede helft waren de beste kansen in eerste instantie voor Excelsior. Echter wisten Elias Mar Omarsson en Ryan Koolwijk deze niet te verzilveren en hielden de thuisclub daardoor in de wedstrijd. Willem II probeerde na een uurtje spelen de bakens te verzetten met wissels. De IJslandse spits Kristófer Kristinsson ging naast Sol in de spits spelen en Vurnon Anita loste middenvelder Lieftink af. Bovendien wisselden Donis Avdijaj en Özbiliz van vleugel.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Gelijkspel
Excelsior bleef gevaarlijk. Daniel Crowley haalde een kopbal van Jürgen Mattheij van de lijn en de net in het veld gekomen Denis Mahmudov leek met een schot van afstand de wedstrijd op slot te gooien: 0-2. Maar als een duveltje uit een doosje zorgde het Tilburgse spitsenduo alsnog voor een gelijkspel. Eerst was het Sol die de bal over de doellijn werkte: 1-2. Zijn vijfde treffer op een rij. Niet veel later liet Kristinsson de 11.894 toeschouwers juichen met zijn eerste treffer op het hoogste niveau: 2-2. In de resterende tijd had de zege nog naar beide partijen kunnen gaan, maar beide trainers spraken na afloop over een terechte uitslag.

Tekst: Willem-ii.nl

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia