Geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch na kapot trekken bovenleiding door vrachtwagen

0
Foto: Toby de Kort - De Kort Media

BERKEL-ENSCHOT – Tussen Tilburg en Den Bosch rijden tot zeven uur donderdagavond geen treinen. Doordat een vrachtwagen de bovenleiding kapot trok is er geen treinverkeer mogelijk. Tussen Tilburg Universiteit en Breda rijden tot zeven uur donderdagavond geen Sprinters.

Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Bovenleiding kapot 
Het ongeval gebeurde rond kwart voor twee. Een vrachtwagen met een kraan trok de bovenleiding kapot. Dit gebeurde bij de spoorwegovergang aan de Raadhuisstraat in Berkel-Enschot. Waarschijnlijk heeft de chauffeur vergeten een kraan naar beneden te halen.

Spanning
“Er kwam zoveel spanning op de kabels te staan dat een van de stalen portalen van het spoor compleet krom trok”, vertelt een ooggetuige. De politie sloot de overgang af voor het verkeer.

 

Foto: Toby de Kort – De Kort Media