Brandweer vindt sporen van drugslab bij nablussen in Netersel

0
Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

NETERSEL – De brandweer werd donderdagmorgen opgeroepen om na te blussen aan de Fons van der Heijdenstraat in Netersel. Op datzelfde perceel, op de hoek met de Schipstaarten, gingen in de nacht van dinsdag op woensdag een stacaravan en trailer in vlammen op. De brandweer haalde toen drie gasflessen uit de caravan waarvan er een al opengeklapt was.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

Drugslab
Tijdens het nablussen vandaag trof de brandweer zaken aan die normaal gesproken niet in een stacaravan thuis horen. Vermoedelijk was er een drugslab in de stacaravan ondergebracht. Daarop werd de adviseur gevaarlijke stoffen opgeroepen.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

Specialisten
Later kwamen ook specialisten van de LFO ter plaatse, deze politiemensen zijn gespecialiseerd in het stabiliseren en ontmantelen van drugslabs. Onder meer diverse putten op het terrein werden onderzocht en bemonsterd.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

Eerder brand in drugslab in 2011
Op hetzelfde perceel is in juni 2011 een schuur uitgebrand. Daarin bleek een drugslab te zitten. Een 58-jarige man werd later dat jaar gearresteerd omdat hij ervan werd verdacht betrokken te zijn bij het amfetaminelaboratorium.

 

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision