Vrachtwagentje lekt drugsafval midden in woonwijk Eindhoven

0
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

EINDHOVEN – In Eindhoven is zaterdagavond een vrachtwagentje vol met lekkend drugsafval aangetroffen midden in een woonwijk. Buurtbewoners zagen dat er een vloeistof uit het bakwagentje bij een flat aan de Offenbachlaan lekte en over de straat wegliep. Ze belden de politie en gealarmeerde agenten roken al snel een sterkte chemische geur.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Brandweer
Daarop ontstond het vermoeden dat het wel eens om drugsafval kon gaan. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en het kleine vrachtwagentje te openen. Toen werd snel duidelijk dat de laadbak inderdaad bomvol chemicaliën stond die vermoedelijk afkomstig waren uit een XTC-lab.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Valse kentekenplaten
Een gespecialiseerd bedrijf heeft het drugsafval opgeruimd en de politie heeft het vrachtwagentje daarna in beslag genomen. De kentekenplaten die erop zaten waren waarschijnlijk nagemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel chemicaliën zijn weggelekt in het riool. Een piketmedewerker van het waterschap was ter plaatse om hier indien nodig de nodige maatregelen voor te laten nemen.

 

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision