Weer vrachtwagentje met drugsafval aan Offenbachlaan in Eindhoven, dit keer in lichterlaaie

0
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

EINDHOVEN – Aan de Offenbachlaan in Eindhoven is zondagochtend voor de tweede keer voor de tweede keer binnen acht uur een vrachtwagentje met drugsafval aangetroffen. Werd zaterdagavond laat nog een bakwagentje gevonden waaruit chemicaliën lekten, rond 6.20 uur stond hemelsbreed nog geen 200 meter verderop eenzelfde vrachtwagentje in lichterlaaie.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision

Verband?
Ook deze bleek tjokvol te zitten met drugsafval. De brandweer heeft de brand geblust. In de omgeving hing tijdens en na de brand een sterke chemische geur. Een balkon en de ingang van een flatgebouw zouden door de brand beschadigd zijn geraakt. Twaalf appartementen werden uit voorzorg ontruimd. Voor de ongeveer 20 bewoners wordt tijdelijke opvang geregeld. Of beide zaken in dezelfde straat met elkaar verband houden moet nog worden onderzocht.

 

Foto’s: Rico Vogels / SQ Vision