Kortsluiting in hennepkwekerij zet schuur in brand in Tilburg

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

TILBURG – In een schuur achter een woning aan de Bredaseweg is vanmiddag rond 12.40 uur brand ontstaan. In de loods werd, nadat de brand geblust was, een hennepkwekerij en -stekkerij ontdekt. Vermoedelijk was er sprake van kortsluiting. De 58-jarige bewoner is aangehouden.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

200 planten
De hulpdiensten kregen maandagmiddag een melding dat er brand zou woeden in een schuur aan de Bredaseweg / Akkerstraat. Brandweerlieden hebben de brand geblust. Al snel bleek dat op de begane grond een hennepkwekerij met ruim 200 planten was ingericht. Hier is ook de brand uitgebroken.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Kortsluiting
De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan. Op de eerste verdieping bevond zich een hennepstekkerij met 50 moederplanten. Ook zijn in de loods veel hennepkwekerij gerelateerde materialen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. De plantage is geruimd.

 

Foto’s: Toby de Kort / De Kort Media