Benzinelucht in meerdere woningen aan Tollensstraat in Oss

0
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

OSS – Bij de brandweer kwam maandagavond rond 21.55 uur een melding binnen van een gaslucht in een woning aan de Tollensstraat in Oss. Al snel bleek dat ook de bewoners van andere huizen in de buurt de lucht in hun huizen waarnamen. De brandweer kwam ter plaatse en kon al snel vaststellen dat het niet om een gaslucht maar om een benzinelucht ging.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Lozing
De boosdoener bleek een buurtbewoner die de brandstof had geloosd op het riool. Benzine heeft een lager soortelijk gewicht dan water waardoor die op het rioolwater blijft drijven. Daardoor werd de benzinelucht via de rioolafvoer de woningen in gestuwd.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Doorgespoeld
De brandweer heeft metingen verricht en daaruit bleek al snel dat er van explosiegevaar geen sprake was. Om het probleem te verhelpen heeft de brandweer vanuit een grote tankwagen water een rioolput in gepompt om zo de riolering in dit deel van de straat door te spoelen.

 

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision