Mannen aangehouden voor brandstichtingen leegstaand café Oss

0
De tweede brand op 31 juli 2017 - Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

OSS – De politie heeft maandag en dinsdag een 36-jarige man uit Oss en een 22-jarige man zonder vast woonadres opgepakt voor twee brandstichtingen bij een leegstaand café aan de Berghemseweg in Oss. De branden waren in juli 2017.

De eerste brand op 24 juli 2017 – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Twee keer brand
In de vroege ochtend van maandag 24 juli was de eerste brand, die rond 3.30 uur uitbrak. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, was de schade aan het pand aanzienlijk. Exact een week later was het opnieuw raak. Rond 3.30 uur brak er brand uit in het bovenste gedeelte van het leegstaande pand. Al gauw ontstond het vermoeden dat beide branden waren aangestoken.

De eerste brand op 24 juli 2017 – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Arrestaties
In het onderzoek kwamen de nu aangehouden mannen als verdachte naar voren. Het gaat om bekenden van de politie. De 36-jarige man werd even voor 7.00 uur aangehouden in zijn woning in Oss. De 22-jarige verdachte werd aangehouden in de gevangenis in Sittard, waar hij vastzit voor bedrijfsinbraken.

De tweede brand op 31 juli 2017 – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Ander onderzoek
Vorige week werden in een ander onderzoek naar branden in Oss ook al arrestaties verricht. De zaken staan los van elkaar. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

De tweede brand op 31 juli 2017 – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision