Agenten houden met getrokken pistolen man met nepwapen aan in Tilburg

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

TILBURG – Een 55-jarige Tilburger is woensdagmiddag door de politie aangehouden op het Korvelplein in zijn woonplaats. Bij de meldkamer was een telefoontje binnengekomen dat er een man op het plein stond met een pistool. Met een zogeheten BTGV procedure werd de man overmeesterd. Daarbij benadert de politie de verdachte met getrokken wapens.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Nepwapen
De man bleek in het bezit te zijn van een plastic pistool. Dit werd door de agenten in beslag genomen. De man is ingesloten op het politiebureau en er zal proces verbaal worden opgemaakt.

Vaker nepvuurwapens
Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met mensen die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet.