(VIDEO) Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe

0

LAGE ZWALUWE – In een loods en een naastgelegen woning aan de Zwingel in Lage Zwaluwe zijn woensdagmiddag een ondergrondse hennepkwekerij en een megagroot drugslab aangetroffen. Volgens een eerste grove telling is 30.000 liter aan drugsafval aangetroffen in de loods. De politie viel het pand woensdagmiddag omstreeks 14:00 uur binnen. Volgens Freek Pecht, coördinator synthetische drugs bij de politie Zeeland en Midden West Brabant, zou het gaan om een megagroot en zeer vervuild drugslab.

Freek Pecht staat de media te woord. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ruimen duurt uren
Brandweer en specialisten zijn op dit moment in het pand bezig om een eerste onderzoek te doen. Het ruimen van het drugspand kan nog wel even duren aldus Pecht. Het ruimen van de ondergrondse hennepkwekerij is ondertussen al begonnen. Voor zover omwonenden weten te melden is er een aanhouding geweest maar dat wil de politie niet bevestigen.

Niets gemerkt
Omwonenden staan raar te kijken van de inval. De eigenaar van een naastgelegen bedrijf kent de eigenaar van het pand, het zou een dakdekker zijn. Naar eigen zeggen heeft ie niets gemerkt. “De deuren stonden soms open en je kon gewoon naar binnenkijken” aldus de man. “je verwacht niet dat er dan een groot drugslab verborgen zit”.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia