Opruimen gigantisch drugslab Lage Zwaluwe van start

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

LAGE ZWALUWE – Het ruimen van het gigantische drugslab aan De Zwingel in Lage Zwaluwe is van start gegaan. Verwacht wordt dat men nog de gehele dag bezig is om het lab te ontmantelen en het drugsafval af te voeren. Enkele vrachtwagens staan al klaar om de eerste vaten af te voeren.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ruim 30.000 liter drugsafval
Volgens een eerste schatting staat er ruim 30.000 liter aan drugsafval in de loods. ,,Maar dat wordt nog veel meer. We hebben lang alles nog niet gezien”, meldde coördinator synthetische drugs van de politie Zeeland-West Brabant Freek Pecht eerder. Hij is ervan overtuigd dat de fabriek al lange tijd in gebruik is.

Hennepkwekerij
Het lab werd woensdagmiddag ontdekt na een ontdekking van een ondergrondse hennepkwekerij. Dat werd ontdekt na metingen in het stroomnet. Er was een piek in de afname van stroom waarna de hennepkwekerij werd ontdekt. De loods met het drugsafval was eigenlijk “bijvangst”.

Smerig lab
De eigenaren van het pand, een man (73) en een vrouw (66) zijn woensdag al aangehouden. Pecht gaf aan dat het lab voor groot gevaar in de omgeving zorgde en sprak van ‘één van de smerigste labs die ik ooit heb gezien’.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia