Oosterhouter (22) verdacht van betrokkenheid bij onwelwordingen in café Janssen Breda

0
Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – Enkele tientallen bezoekers van café Janssen aan de Vismarktstraat zijn afgelopen nacht onwel geraakt. De stappers hadden een benauwd en/of branderig gevoel, last van hun keel en/of luchtwegen of braakneigingen. Vermoedelijk is er in de horecazaak pepperspray of een soortgelijk middel gespoten. De politie is vannacht direct met een onderzoek gestart. Dit leidde naar een 22-jarige Oosterhouter. Hij is vanmorgen met toestemming van de officier van justitie in een woning in Breda aangehouden.

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Benauwd gevoel
In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober 2018 omstreeks 02.55 uur kregen  de agenten belast met het horecatoezicht een melding dat in een café op de Vismarktstraat op onbekende wijze een stof was vrijgekomen. Als gevolg daarvan kregen veel bezoekers een benauwd en branderig gevoel in de keel en/of luchtwegen en braakneigingen. Direct zijn door de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg meerdere politie-eenheden, brandweervoertuigen en ambulances ter plaatse gestuurd.

Onderzoek
Er werd door de politie direct een onderzoek gestart. Er werd navraag gedaan bij personeel en bezoekers. Ook zijn camerabeelden bekeken.  Door het onderzoek kwam een 22-jarige Oosterhouter als verdachte in beeld. De officier van justitie gaf toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Agenten gingen naar hem op zoek. Er werden twee adressen in Oosterhout bezocht. Hier werd hij niet aangetroffen. Op een derde locatie, een woning in Breda Noord, werd hij aangetroffen en aangehouden. Hij wordt onder meer verdacht van (poging) zware mishandeling en het opzettelijk in de lucht brengen van een stof die gevaarlijk is voor de volksgezondheid. In het pand waar de verdachte werd aangehouden, zijn verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om enkele tientallen pillen, en een kleine hoeveelheid cocaïne.