Gestolen vrachtwagen met duizenden liters drugsafval aangetroffen in Oisterwijk

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

OISTERWIJK – In Oisterwijk is in de nacht van zaterdag op zondag een vrachtwagentje vol met XTC-afval aangetroffen. Rond 0.45 uur in de nacht kreeg de politie een melding dat er op de Sportlaan ter hoogte van voetbalvereniging RKSV Oisterwijk een vrachtwagentje zou staan, waarvan de laadklep open zou zijn met daarop een groot vat.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Gestolen
Meerdere politievoertuigen kwamen ter plaatse. In een volgens de politie vermoedelijk gestolen vrachtwagentje trof de politie drie IBC-vaten van ieder 1000 liter aan. Een van de vaten stond op een palletwagen op de laadklep van de vrachtwagen.

Laadklep defect
Waarschijnlijk hebben de daders, geprobeerd de vaten met drugsafval te dumpen. Tijdens het lossen van de vaten is vermoedelijk de laadklep van het vrachtwagentje kapot gegaan waarna de daders het vrachtwagentje met de
vaten met drugsafval hebben achtergelaten. Een van de IBC`s stond op de laadklep, de twee andere IBC`s stonden in de vrachtwagen.

Onderzoek
Specialisten van de LFO (Landelijke Faciliteit Ontmanteling) werden ingeschakeld om onderzoek te doen en de vaten af te voeren. De vrachtwagen zal na het onderzoek worden afgesleept. Wie er achter de dumping zitten is niet bekend en ook de herkomst van het vrachtwagentje is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia