Vier inzittenden auto aangehouden na achtervolging in Oss

0
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

OSS – De politie zou in de nacht van zaterdag op zondag in Oss vier inzittenden van een auto hebben gearresteerd na een achtervolging. Getuigen zagen dat op de rotonde van de Heihoeksingel ter hoogte van Het Woud een bekende van hen in een auto door meerdere politieauto’s met zwaailicht en sirene werd achtervolgd. Waarschijnlijk is de achtervolging echter al veel eerder begonnen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Klemgereden
Ze volgden de actie en zagen even later hoe de auto op de Paganinistraat ter hoogte van winkelcentrum De Ruwert door tenminste vijf surveillancewagens werd klemgereden bij een wegversmalling. Zowel het voertuig van de verdachten als een politievoertuig raakten daarbij zwaar beschadigd.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Knuppels
De vier inzittenden werden daarop ingerekend maar tenminste een van hen zou zichzelf hevig tegen zijn aanhouding hebben verzet waardoor de politie volgens de getuigen geweld heeft moeten gebruiken. Met knuppels zouden agenten op de auto hebben ingeslagen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Onverzekerd
Een bergingsbedrijf heeft zowel de auto van de verdachten als een politiewagen afgevoerd. Waarom de politie de auto achtervolgde is niet bekend. De auto zou volgens de getuigen van de moeder van de bestuurder, een jongeman uit Oss, zijn en staat bij het RDW in elk geval als onverzekerd geregistreerd.

 

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision