Rellende supporters Amsterdam woonachtig in Breda en Oosterhout

0
Stockfoto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

AMSTERDAM/BREDA/OOSTERHOUT – Drie van de vijf aangehouden voetbalsupporters na een vechtpartij in Amsterdam komen uit Breda en Oosterhout. De andere twee zijn Duitsers. Dat meld BN de Stem op haar website.

Op de vuist
Afgelopen zaterdag, net voor de wedstrijd Nederland – Duitsland in de Johan Cruyff ArenA, gingen twee groepen supporters met elkaar op de vuist op de Spiegelgracht voor het terras van café Hans en Grietje. De politie vermoedt dat de supporters met elkaar hadden afgesproken.

Twee gewonden
Bij de clash raakte voor zover bekend twee hooligans gewond. Bij het gevecht werd met stoelen gegooid. De ME greep in om verdere escalatie te voorkomen. Op basis van camerabeelden zijn de drie Brabanders en twee Duitsers aangehouden, laat de politie weten.