Met kap bedreigde “troeteleik” gekozen tot boom van het jaar

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

ULVENHOUT – De bekende “troeteleik” in de middenberm van de A58 bij Ulvenhout is gekozen tot boom van het jaar. Dit deels vanwege zijn schoonheid van de boom maar ook vanwege de mogelijk kap. Je zou de winst volgens een woordvoerder van SBNL Natuurfonds, organisator van de verkiezing, dan ook kunnen zien als een ‘motie van treurnis’.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Jarenlange actie
Al jarenlang wordt er actie gevoerd om de boom te blijven behouden. Vanwege de aanpassing van de A58 zou de boom gekapt moeten worden. Peter Derksen, directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag, voerde keihard campagne voor de troeteleik. “We willen dat deze boom zijn verhaal kan blijven vertellen, hij staat er al 180 jaar en mag niet verloren gaan”

Europese verkiezing in 2019
Deze verkiezing Boom van het Jaar maakt onderdeel uit van de Europese Tree of the Year. De winnende Boom van het Jaar wordt de Nederlandse inzending voor de Europese verkiezing in 2019. De winnaar hiervan wordt in maart volgend jaar bekend.